Proefschrift Ernst uit 1962 digitaal beschikbaar

18-6-2010 | Categorie: Algemeen

Dat ik een fan ben van L.F. (Lodewijk) Ernst is bekend. Zie ook artikel in Stromingen uit 1996: ‘De hydrologische grootheid Ernst’. De in mijn ogen briljantste hydroloog van Nederland  heeft internationaal relatief weinig bekendheid gekregen. Een reden is dat zijn magnum opus is gepubliceerd in de Nederlandse taal. Ik had een redelijk goede kopie in mijn bezit die ik heb gescand. En nu is dus zijn proefschrift ‘Grondwaterstromingen in de verzadigde zone en hun berekening bij aanwezigheid van horizontale evenwijdige leidingen’  digitaal beschikbaar onder de rubriek Kennisbank. Ik heb zijn archief ook in bezit en in overleg met prof. Reinder Feddes (die heeft er al naar gekeken) zal ik bekijken wat de moeite waard is te scannen (en wat niet digitaal beschikbaar is). Wordt vervolgd.

Reacties

Reageren?

Naam *
E-mail *
Website
Uw reactie