Klaar voor scannen ‘Klassiekers’

3-6-2010 | Categorie: Algemeen

Op de NHV-site zijn scans te vinden van bijna alle CHO-TNO-publicaties. Maar er zijn natuurlijk meer scanwaardige oude rapporten. In het bestuur is afgesproken dat ik het scannen van zogenoemde klassiekers zal coordineren. Ik heb me daar wat in verdiept en heb wat offertes opgevraagd. Maar het is toch vrij duur en je moet zelf nog veel bijsturen. Dus heb ik besloten het scannen voor een deel zelf te doen. Daartoe heb ik een Canon-scanner aangeschaft (DR-2020U) die dubbelzijdig kan scannen met automatische doorvoer tot 50 pagina’s. En Omnipage 17 Professional als scansoftware.

Ik ben nog in het experimenteel stadium maar als eerste product heb ik onder de rubriek ‘Oude Kennisproducten’ een scan geplaatst  van mijn eerste echte artikel. Zie ook Waterkolom 2 voor motivatie.

 Het is een doorzoekbare pdf. Die zijn om te zetten naar Word-bestanden met een pdf-converter (in mijn situatie van Nuance) maar in dit geval gaat het soms niet goed met de figuren.

En als tweede een scan van het ‘beroemde’ HELP-rapport uit 1987.  Met dank aan de Landinrichtingsdienst en in het bijzonder de ‘mannen’van de werkgroep “HELP-tabel”. Toelichting welhaast overbodig. Een samenvatting van ongelooflijk veel agrohydrologische kennis die echter voor een deel niet meer actueel is, of althans wordt geacht niet meer actueel te zijn. Zie ook H2O-artikel: Is de HELP-tabel aan vervanging toe? Dit rapport ligt ten grondslag aan de HELP-tabellen in het Waternoodinstrumentarium.

Je ziet aan de scans wel dat er nog 1 ding niet goed is en dat is het lossnijden van rapporten. Daar moet ik nog aan werken.

Het is overigens de bedoeling dat de scans ook op de NHV-site komen te staan.

Reacties

Reageren?

Naam *
E-mail *
Website
Uw reactie